A hírek, események listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2009. július 16., csütörtök

Szétzavarták a szabadkőműveseket a Fidzsi-szigeteken

Független Hírügynökség
2009.07.16. 07:20

Fidzsi-szigetek - Őrizetbe vették egy szabadkőműves gyűlés részvevőit a Fidzsi-szigeteken. A legendákkal övezett mozgalom tagjaira a helyi falusiak hívták ki a rendőröket, mert azt hitték, varázsolnak odabent.

A gyűlés egyik - neve elhallgatását kérő - új-zélandi részvevője szerint a fidzsi-szigeteki Denerauban jöttek össze - írja a New Zealand Herald a csütörtöki számában. A Lautoka Szabadkőműves Páholy 14 tagjának találkozóját azonban dörömbölés szakította félbe. Az ajtóban a rendőrök álltak, és dühödt falubeliek, akik szerint odabent boszorkányság zajlott.

A rendőrök aztán bevitték az egész társaságot, és átkutatták a házat. Több tárgyat is lefoglaltak, egyebek mellett pálcákat, iránytűket és egy koponyát. A részvevő elmondta, hogy a páholy titkára hiába mutatta a rendőröknek az engedélyüket, feltételezett boszorkányság miatt nem engedték el őket. Az új-zélandi férfi szerint egy "kényelmetlen, forró cellában" eltöltött éjszaka után végül a fidzsi-szigeteki kormányfő irodájából "szóltak le", hogy bocsássák szabadon a társaságot.

A szabadkőművesek világmozgalma több száz évre nyúlik vissza. Tagjaik titoktartási kötelezettsége miatt számos legenda övezi a szervezetet, és a gyűléseikhez kötődő rituálékat.

Delmagyar.hu



A helyzet fokozódik...

A Fidzsi-szigeteki szabadkőműveseket már nemcsak boszorkánysággal vádolják, hanem boszorkányégetéssel. Legalábbis a magyar sajtó szenzációgyártó és/vagy angolul nem tudó részében:

Boszorkányégető szabadkőművesek?


...

HírExtra


Forrás: http://www.delmagyar.hu/kulfold_hirek/szetzavartak_a_szabadkomuveseket_a_fidzsi-szigeteken/2107236/

http://www.hirextra.hu/2009/07/17/boszorkanyegeto-szabadkomuvesek/

Eredeti forrás: http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10584756

Feldolgozások: http://www.etaiwannews.com/etn/news_content.php?id=1004699&lang=eng_news

http://www.independent.co.uk/news/world/australasia/masons-jailed-over-fiji-sorcery-claims-1747967.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű hírek

Blogarchívum