A hírek, események listája

Keresés szabadkőműves lapokban

2010. február 18., csütörtök

A szabadkőművesek Brüsszelbe költöznének


A szabadkőművesek Brüsszelbe költöznének

2010. február 18., csütörtök 15:02
Pénzcentrum


A szabadkőművesek egy része irodát nyitna Brüsszelben, hogy lobbizzon az egyre erősödő egyházi befolyás ellen az EU intézményeiben - írta az EUObserver.


A szabadkőművesek rendjének igenis politizálnia kellene a szó pozitív értelmében, vagyis szót emelni a szekularizáció mellett és véleményt formálni az EU és a tagországok döntéseivel kapcsolatban - nyilatkozta Jean-Michel Quillardet, a francia páholya [a Francia Nagyoriens] volt nagymestere. A tagság azonban még mindig megosztott abban a tekintetben, vállalják-e a nyilvánosságot azzal, hogy irodát nyitnak Brüsszelben.

A brüsszeli iroda első és legfontosabb dolga az európai polgárság fogalmának terjesztése lenne. Eszerint az Unió tagjai elsősorban európai állampolgárok és csak utána zsidók, feketék, homo- vagy heteroszexuálisok - mondta Quillardet.

2008-ban egyébként José Manuel Barroso, az Európai Bizottság feje találkozott néhány- köztük a francia - páholy vezetőivel és még abban az évben levelet is küldött az Athénban tanácskozó nemzetközi szabadkőműves konferenciának.




Forrás: http://penzcentrum.hu/cikk/1022241/1/a_szabadkomuvesek_brusszelbe_koltoznenek

Kapcsolódó cikkek:

http://www.euroastra.hu/node/37134

http://www.scribd.com/doc/3004286/SecondeCirculaireobed

http://www.agoravox.fr/actualites/international/article/rassemblement-maconnique-41382

http://freemasonsfordummies.blogspot.com/2010/02/grand-orient-freemasonry-and-european.html

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű hírek

Blogarchívum